13 november, 2012

Gunnarsson klar och spelarflykt?

Idag blev det alltså klart att store backen Anders Gunnarsson stannar i Nyköpings Hockey resten av säsongen. Jag tycker att det är ett bra beslut då Gunnarsson sett stabil ut och jag antar att det kommer att bli bätte under resans gång. I samma veva meddelar Borås att ryktena är sanna angående deras ekonomi. Samtliga spelares kontrakt är uppsagda och skall omförhandlas. Vilket även innebär att spelarna är fria att lämna klubben med omedelbar verkan.

Vem minns inte när Nyköping var i samma situation och flera tongivande spelare lämnade NH. Ingen rolig sits att hamna i, även om jag inte är överraskad. Önskar Borås lycka till och hoppas att det löser sig för dem på bästa sätt.

16 kommentarer:

 1. Vad skönt att vi inte behöver vara med på huggsexan efter Skövdes spelare. Är så nöjd med truppen! Ikväll blir det vinst sålänge NH in underskattar Väsby.

  SvaraRadera
 2. Kim sunna bort från från sin klubb. Lär väl ta sig upp till Kiruna men han var ju aktuell för NH så gärna för mig.

  /G

  SvaraRadera
 3. Men var ska han in i laget? Det är en spelare för första eller andralinan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser inte problemet att ha en klasslirare i tredje? Som någon skrev, det är skillnad på höst och vår-hockey. Ska vi passera PO och göra bra ifrån oss i en ev. kvalserie så ser jag inte hur detta på något sätt kan vara ett problem, tvärtom. Blir en bättre fjärdelina dessutom.

   /G

   Radera
 4. Det borde inte vara några problem att ha Sunna i en tredje lina. Det är väl upp till individen om det fungerar eller inte. Men jag är nyfiken på varför han fick lämna i Frankrike? Tror dock att han hamnar i Kiruna nu, de har bättre finansiella resurser. Är inte säker på att NH ens är intresserade.

  SvaraRadera
 5. Om Sunna accepterar att gnugga på i en tredjelina, visst, såklart det kan gå. Men är inte det slöseri med både pengar och talang? När väl Bröms kommer tillbaka blir det konskvensflyttningar i hela laget; förstakedjan kommer att återförenas och trolig andrakedja blir Tornberg-Lindholm-Lindlöf. Då återstår att Byström får kliva ner. Som sannolikt ersätter Thim i tredje. Så var ska han in?
  Jag skulle gärna se Sunna ersätta Lindlöf i bredvid Lindlöf och få en väldigt tung tredjekedja, men då blir Byström över.
  Det hade iofs varit angenäma problem...

  SvaraRadera
 6. *Edit* Bredvid Lindholm förstås.

  SvaraRadera
 7. Bjuhr-Bröms-Andersson
  Håkansson-Lindholm-Sunna
  Tornberg-Byström-Lindlöf
  Berg-Lehmann-Ericsson

  > Allsvenskan.

  /G

  SvaraRadera
 8. Intressant. Men Lehmann är alldeles för bra för en fjärdekedja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån fjärdelina kan du spela som ordinarie med det manskapet. Vilket nummer linan har är rätt irrelevant, behöver man under tighta matcher gå ned på tre (pratar här i PO eller KS) så blir han ändå sittandes eller att man tex låter Joni vila i exemplet ovan.

   Jag har lite svårt att hänga med på "för bra för" som ofta används. Detta har sagts om många spelare i ettan, att spelare x är för "bra" för division 1. Ett konstigt resonemang då det i slutändan handlar om utbud och efterfrågan. Konkurrensen till AS är stenhård och det finns många spelare som ligger på gränsen.

   Den något förlegade uppfattningen att fjärdelinan ska vara en avlastningslina grundar sig mycket i det som var aktuellt för tio år sen. Man satsade på tre linor och hade en som i princip gick ut för att köra 0-0 för att ge mer kraft åt de producerande linorna. Det är inga problem att lira på fyra linor enligt exemplet ovan i en Alletta i 60 minuter. Vid tighta matcher med oviss utgång så är det brukligt att toppa men det sker ju oavsett.

   Man måste ju se allt i ljuset av vart vi ska och det är Allsvenskan. Exemplet ovan innefattar två spelare som mycket möjligt inte kommer dra på sig NH-dressen ö.h.t men skulle ge den där sista "edgen" att faktiskt nå dit mer än att pucken måste studsa rätt (jmf. po3 mot Krif). Att faktiskt ha ett övertag i form av bredd och spets på alla positioner.

   Man kan vända på resonemanget, har vi en för bra spelare i fjärdelinan eller har vi en bra fjärdelina när vi möter tex Hästen, Löven, Krif, Sundsvall?

   /G

   Radera
 9. Så Nyköping spelar tio år gammal hockey? För vad jag sett den här säsongen är fjärdekedjan en ren avlastningskedja.
  Min poäng är att spelare ska fungera bra i ett lagbygge. Jag tvivlar på att en spelare som Sunna blir speciellt inspirerad av att spela färre minuter och lite PP. Slöseri med andra ord. Det finns många exempel där lag med spets på varje position inte är bättre än ett lag som är väl sammansatt med rollspelare på positionerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har jag också sett men det finns ett antal orsakafaktorer till det. Den tydligaste är såklart skadeläget. Med full trupp så är det absolut möjligt att lira på fyra i den här grundserien från start, vilket gjordes ett antal gånger i början av säsongen. Tanken var här att låta junisarna axla den rollen men ska man vara ärlig så är det ett STORT hopp från att lira i J20-elit till att axla en a-tröja. Under GS har det beviserligen inte funnits någon anledning att stärka upp en fjärdelina externt eftersom skadorna är relativt lindriga och om det förblir så, så kan vi spela med fyra även i Allettan stora delar av matcherna även utan exemplet med Sunna och Håkansson i laget (eller motsv.)

   Jag får inte ihop ekvatationen att Sunna skulle få mindre speltid, även om han spelar i tredje. Möjligtvis då att han får spela mindre om vi lirar på fyra enligt exemplet ovan om han placeras i tredje istället men då spelar han ju inte mindre än t ex Bröms ändå.

   Ang. PP så har du en poäng förutsatt att Freddan fortsätter som han gjort, även om jag har en annan utgångspunkt och den är att spela med två riktiga PP-uppställningar istället för att lira runt på ordinarie (även om detta fungerat mot de sämre lagen såhär långt). Sunna tar absolut plats som skarprättare i en utav två PP-femmor.

   Visst kan man fundera över rollspelare/spets. Hur många millar krävdes det inte för KHK för att ta sig upp genom att värva EP-värvningar och hur ser deras existensberättigande i AS ut nu? Mja...

   Problemet som jag ser det nu är att det är fullständigt tomt i kreativa anfallare nu när Bröms varit borta. Bakom första linan har det inte funnits någonting förutom Byström även om Lehmann kommit nu på slutet.

   Återigen, det fungerar i GS och Allettan men en skada på en nyckelspelare som Bröms visade hur snabbt det blev tufft. Matcherna efter skadan så levde vi i praktiken på första med Crippa. När Tornberg försvann så blev det än mer uppenbart. Händer detta under PO eller KS så står vi oss slätt.

   /G

   Radera
 10. Jag håller helt med om det borde tränas in två starka PP-enheter istället för att rulla runt. Tycker nästan det är att slarva på PP genom att inte har speciella uppställningar. Vi får se vad framtiden håller i sin linda, men jag är helt överens med dig om att det behövs mer kreativitet och att målskyttet sprids lite bättre.

  Förövrigt anser jag att Visby alltid bör förlora. Till att börja med i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med PP kanske Nicklas kan kolla upp i någon intervju framöver. Redan nu borde man testa lite men senast börja nöta i uppehållet till Allettan.

   Visby ska ha stryk, ja. Jag kan inte unna ön framgång, irrationellt kanske men de ska inte ha en pinne någonstans någon gång. Det blir de hetaste matcherna i Allettan, helt klart. Rätt skönt att det bara är ett dubbelmöte så vi få ha några spelare vid liv.

   /G

   Radera
 11. Satsningen är att man ska slussa in fler egna i A-laget och så länge man är i Div 1 så har man den möjligheten genom att ge juniorerna speltid. Det finns knappt färdiga juniorer som går rakt in i seniorhockey oavsett nivå. Utan man får en inskolningsperiod. Jag är inte orolig för de unga killarna som finns i A-laget idag. De växer mer och mer för varje match. Ingen gnäller på Gunnarsson när han går in och spela enkelt medans våra egna juniorer gnäller man på direkt. Sedan får man givetvis se vad det är för kvalite på juniorerna. Glappet är stort men enstaka spelare kan vi få fram. Om det är 1 junior varje säsong som lyfts upp i ett A-lag så måste man nog se det som en bra verksamhet.

  J-20 laget i dag är alldeles för dåligt för att det ska bli aktuellt och lyfta upp någon annan än de som redan känt på A-lagsspelet. J-20 laget är beroende av de A-lagsspelare som idag dubblerar. Tyvärr så är det nog det sämsta J-20 laget på väldigt många år. Samtidigt är det tur att fler har sämre J-20 lag så man ska kunna hålla sig kvar i serien.

  Ska man gå upp i Allsvenskan som bör man nog ha ett Allsvensktlag innan. Det kostar pengar och något som tyvärr NH saknar för att genomföra den satsningen. Skulle man gå upp med dagens lag så skulle man nog vara tvungna att värva in minst 10 nya spelare dvs dagens första 5:a skulle bli en 3:e femma som bäst i ett allsvenskt lag. Bara kolla på KHK, Steget upp i allsvenskan är större än det någonsin har varit eftersom serien bantats och kvalitén har höjts enormt sedan NH var med sist.

  Skulle vara kul med kvalserie i vår och når man väl dit så kan allt hända. Men våga satsa på laget som är idag då det verkar vara en välmående grupp.

  /Enånittio

  SvaraRadera
 12. Jag tror inte det här laget behöver 10 nya spelare för att klara allsvenskan. Detta lag innehåller många unga spelare som vill upp i kariären och har en bra framtid framför sig. Jag tror det räcker med max 5 st det svåra blir istället att behålla de som sticker ut mest.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.