07 november, 2012

Bryt ihop och kom igen!

Det var inga glada miner i rosvallas katakomber efter matchen i kväll. Media uppbådet var rungande eniga. Rättvis Vallentuna seger med mersmak. Magplask var ett ord som ekade under läktaren.

Det blev ett riktigt antiklimax i kvällens möte med Vallentuna. Nyköping såg riktigt trögt ut i två perioder och jag tror att passningarna som gick rätt går att räkna på en hand. Avsluten satt rakt på Vallentunas målvakt Nyman som för övrigt gör en stabil insatts, puckarna studsar över bladen och allt går åt pipan. Kollektiv kollaps. I tredje kommer Nyköping upp lite högre i banan men det som krävdes fanns inte i kväll. Jag är inte direkt överraskad över förlusten men sättet man förlorar på är lite oväntat. Bryt ihop och kom igen.


Om NH hade en dålig kväll så måste jag nämna Mikko Taskinen. Domaren som jag aldrig tidigare sett och hoppas att jag slipper se igen. Han håller helt enkelt inte för div1. För dåligt. När jag gick förbi Vallentunas målvakt efter matchen skrattade han och sa att han tyckte domaren var riktigt bra. En smula ironi i det uttalandet. Som tur var så avgör han inte matchen utan det gör hemmalaget själva genom att vara alldeles för energilösa och naiva i sitt spel.  Nu ska jag inte lasta allt på att NH spelar dåligt utan Vallentuna gör det bra. Inget snack om det.

Fick även en liten pratstund med förra NH spelaren JesperAndersson som var nere och kollade hockey i Rosvalla. Han berättade att han var på tjänsteresa i krokarna och passade på att kolla in NH modell 12/13. Han hade spelat en match med Bärbo i div3 men hade inte gett upp om att komma tillbaka till Div1 senare. Ingen bra match var hans analys. Jag håller med!

5 kommentarer:

 1. Det blir samma "domare" eller vad man ska kalla det nästa hemma match..Kan ju bli skoj han snubben har kollat nåt i regelboken eller om han dömer efter eget huvud om han nu har nåt innanför..
  Men denna förlust kan man inte skylla på domarnan.
  Utan nh ser väldigt lama ut idag..

  Pippi

  SvaraRadera
 2. En riktig plattmatch. Men nån gång blir det så här. Typiskt när du skriver att laget har en hög lägsta nivå.:-)

  Tror att Nacka matchen blir viktig tack vare den här torsken. En väckarklocka eller kommer det sätta sig i skallen? Nacka är långt ifrån ofarliga.

  SvaraRadera
 3. Hur gick det till att ni förlorade mot Vallentuna? Nu kommer Visby ta in och snart gå förbi! Bra jobbat nyköping!

  SvaraRadera
 4. Off topic, men, du skrev nångång att det var dags för en träningsmatch mot Hästen i juluppehållet, vet du om det är nåt sånt på gång?
  Vi får väl stryk av Mjölby imorgon för att jag skriver detta, men Vallentuna??? magplask måste vara en väldigt förmildrande omskrivning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att NH diskuterar alternativa motstånd under juluppehållet och Hästen är ett alternativ. Men jag tror inte att något är ristat i sten.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.