25 november, 2012

Några tillbaka några sjuka

Ny match nya förutsättningar. Några skadade spelare kommer tillbaka, Crippa, Joni och Ånelöf. Dock finns några nya på listan som för tillfället innehåller: Bröms, Enlund, Norberg, Kim, Eklund och Hampus Andersson. Tur att Nyköping har en stor trupp till förfogande. Men fortsätter skadeeländet i allettan blir jag lite orolig. Då han man inte råd att ha halva truppen hemma när man ska över till Gotland eller upp till Hudiksvall.

Tillbaka till dagens match. Huddinge gästar Rosvalla och den här gången måste jag erkänna att gästerna är favoriter till segern. Nyköping har vunnit båda tidigare mötena (7-2, 4-2)så den här gången kanske det är gästernas tur? Huddinge slog Åker i förra rundan samtidigt som Nyköping förlorade mot Botkyrka. Huddinge är ju som bekant inte klara för allettan på långa vägar vilket naturligtvis har stor inverkan i mitt argument jämntemot favoritskapet. Faran med att vara klara för allettan så pass tidigt som Nyköping är har ju inte bara fördelar(även fast fördelarna överväger nackdelarna enormt), ett visst energitapp blir det per automatik när man blir klar. Och när laget tappar energi kommer förlusterna, förra matchen är ett bevis för just detta. Ett lag som kommer in i en alletta med några enkla och onödiga förluster i bagaget kan få problem om det kommer någon inledande förlust där. Men nu ska vi väl inte måla fan på väggen.

Hur statusen är i Huddinge är i skrivande stund oklart men det verkar vara många som är osäkra på spel i eftermiddagens match.

**********

Jag åkte ner en sväng till Rosvalla igår och kollade när J20 mötte Sollentuna i Stora Hallen. Det blev efter visst besvär seger med 6-4. Anton Svensson blev 4 målsskytt. Imponerande av Anton som ju dubblerar och spelar med både AJ och A-laget. I AJ har Anton svarat för hela 21 mål och 12 assist på 14 matcher. Den i särklass mest lovande spelaren i föreningen.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Järfälla – Vallentuna 2 (2,50) OM VT ska kunna utmana Åker så har man inte råd att tappa poäng här. Chansar på en tvåa även om krysset ligger närmast till hands. VT känns bättre än Järfälla som dock inte är ofarliga.
Helsingborg – Pantern 1 (1,50) Helsingborg går otroligt bra för tillfället och måste vinna om man ska blanda sig i top4 striden.
Grästorp – Mariestad 2 (1,35) Piss odds men Mariestad kämpar för en allettanplats och Grästrop har inriktat sig på forstättningsserien. Kan väl bara sluta på ett sätt? Jinx?

Totalt odds 5,06 x 200:- Ev utdelning: 1012,50:- Kvar i kassan efter dagens spel 1100:-

2 kommentarer:

  1. Har sagt det förr å säger det igen krita kontrakt med Anton minst 2 år gärna längre :) Han är ju grym redan nu och är likt Axbom ungt hopp för ett framtida bra lag! Vill se hans påskrift innan sesongen är över!!

    SvaraRadera
  2. Har hört att man ville skriva fler år med Anton i våras men han ville inte. Han vill till Nordamerika till nästa säsong.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.