18 november, 2012

Lehmann en av seriens hetaste nu!


Jag varnade för Järfälla innan matchen och jag fick delvis rätt. Nu vann Nyköping delvis på grund av att man har en av seriens hetaste spelare i laget. Niklas Lehmann. Han verkar göra mål på det mesta för tillfället även om det idag krävdes övertid för att Nyköping skulle sätta spiken i kistan.

Bortamatchen skulle alltså ha varit en hemmamatch. När serien lottades så var NH hemmalag. Men Järfälla lämnade in någon form av protest för att man skulle få fyra bortamatcher i rad? Jag fattar inte nått men Fredrik Johansson sa att det inte är något man skulle lägga något fokus på och det är ju självklart rätt inställning. Fast jag är av en annan uppfattning skall tilläggas.

Jag fick se första perioden i Järfällas websändning. Sen sket det sig. Länken försvann och det gick inte att gå in igen. Men det fanns folk som kunde se hela matchen vilket jag alltså inte kunde. Har ingen förklaring, det kanske finns någon som kan förklara i kommentatorsfältet för en novis dataanvändare.

*********

Passade på att kolla med Johansson efter matchen när NH tar julledigt och det skulle tydligen ske 21 december för att sedan köra igång igen den 27:e. Man möter sen Vimmerby innan allettan drar igång. För allettan blir det för Nyköping, i min värd har det varit klart en månad minst även om laget självklart inte sagt det själva. En intervju med tränaren är inbokad tills innan uppehållet och jag vill gärna ha hjälp med frågor till Fredrik. Fyll på i kommentatorsfältet så ska jag göra mitt yttersta för att ni läsare ska få svar på era frågor.

**********

Sjuk match i Huddinge där hemmalaget inte var nöjda med domarna. Milt uttryckt. Visby/Roma vinner matchen och avgör med endast 45 sekunder kvar på klockan. Tufft för Huddinge starkt av V/R.

Vallentuna, Åker och Väsby vinner sina fighter. Wings känns avhakade på en allettan plats. Att förlora en måstematch mot ärkerivalen Väsby med 7-2 är fan långt ifrån ok. Men för seriens skull kändes det viktigt med seger för Väsby och så blev det alltså. 5 poäng skiljer Väsby och Åker åt. Borde sluta med fler derbyn mot brukslaget i allettan.  

10 kommentarer:

 1. Given fråga om det inte händer något på den fronten:

  Spelar man in två PP-formationer innan Allettan?

  Vimmerby blir perfekt, den obligatoriska träningsmatchen mot Hästen är överreklamerad. Båda har sina antagonister högre upp (ssk/lhc). Lill-tälje i form av Åker och polackerna från Visby berör mer.

  /G

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig Gustav. Att spela in två pp enheter borde vara givet. Egentligen skulle man ha gjort det för länge sen. Ok skador på några nyckelspelare i den spelformen har omöjliggjort detta men när tex Bröms är tillbaka så.... Jag tackar ödmjukast för att vi slipper hästen under jul uppehållet då jag långt ifrån litar på att spelarna där kan hålla sig innanför ramen gällande schyst spel. Tänker främst på senaste matchen som urartade. /Nicklas B

  SvaraRadera
 3. Att Lehmann börjar dränka dit baljor är inte överraskande, frågan var bara när det skulle släppa. Mycket välskolad spelare som garanterat har 2-3 nivåer kvar. Tror mycket på den killen. Kan han få bättre fart på rören så kan det bära uppåt i seriesystemen.

  SvaraRadera
 4. Kapar ämnet så här mellan matcherna. Undrar om någon vet något när NH-pinsen florerade och om någon kanske har någon över? Har kollat runt med souveniransvariga och andra men inget svar. Vet att det funnits och den jag såg senast var galet snygg.

  /G

  SvaraRadera
 5. Får man ett effektivare PP om man spelar med tex 2 fasta formationer eller sliter man mer på mindre folk?

  SvaraRadera
 6. Jag skulle gissa på att svaret är ja på båda dina frågor. Men ett effektivt pp sliter inte så värst mycket.

  SvaraRadera
 7. Gustaf...

  Jag har någa pins, om det nu är samma (du menar).

  Kommer du på söndag så kom förbi Supportbänken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ned på söndag japp, är det pinsen med NH-loggan, ganska liten, så blir jag grymt nöjd. Jag har för mig att den är formad efter konturen av loggan och inte bara märket på en rund knapp.

   /G

   Radera
  2. De jag har är typ "rektangulära" och "inplastade", men förmodligen är det den du menar.. För det har väl inte funnits några andra pins..?

   Radera
  3. Tror inte det funnits andra. Blir nog bra det där

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.