24 november, 2012

Spelarna som det inte blev något med

Nyköping hade ju enligt alla ”experter” en katastrofal silly season. Spelare tackade nej på löpande band. Det är ju självklart inte hela sanningen. Nyköping tackade ju också nej till ett antal spelare som man ansåg inte passade in i gruppen osv. Tänkte gå igenom några av spelarna som var ”nära” att signa med NH. Min genomgång baserar sig på en EP Scouting och här är vad jag kommit fram till. Spelarna som granskats är:

Andreas Jensen (IFK Kumla)

Den spelskicklige forwarden som förra sejouren i Kumla gjorde imponerande 50 poäng har inte lyckats fullt lika bra i år. Hittills skall tilläggas. Jensen har efter skadeproblem spelat 16 matcher och svarat för 6 poäng den här säsongen. Han har -8  i +/- statistiken och har flyttats runt i kedje -formationerna. Kan inte få mer än nästan godkänt från mig.


Kim Sunna (Mulhouse)

Valde spel i Frankrike och Mulhouse där han var lagkamrat med Marcus Kristoffersson. Snällt sagt så var det en misslyckad vistelse i Frankrike för Kim. Lite konstigt då han producerat bra i samtliga lag han spelat för i Div1 och har några allsvenska säsonger hemma i Sverige. Men det är klart att det skall funka både på planen och utanför och får man inte den speltid man önskat är det svårt att uträtta saker. Vad vet jag? Han är i alla fall klubblös för tillfället och säkert revanschsugen. Långt ifrån ok.

 
Markus Waldehagen (Piteå)

Valde try-out spel i Allsvenska nykomlingen Asplöven men fick nära inpå seriestart nobben av klubben. Kort därefter blev Markus klar för Piteå som han tydligen förhandlat med innan A-löven kom in i handlingen. Waldehagen har svarat för 12 poäng på 17 matcher i Piteå och har +5 på +/- kontot. Det får anses som ok men inte mer i en svag A-serie. Waldehagen har flyttats runt på olika positioner i laget och har spelat center i andra linan på slutet.


Patrik Gozzi (Wings)

Ligger tvåa i Wings interna poängliga men har på sista tiden mestadels spelat i tredje och fjärde linan i Wings. Laget har underpresterat hela säsongen och Gozzis har en +/- statistik som ligger på -2. Inte ok av laget och därför får Gozzi samma betyg av mig. Hur han hade fungerat i en annan omgivning står skrivet i stjärnorna men nog hade NH passat honom bättre?


Carl Johan Sjögren (Skövde)

Har gjort det mycket bra i Skövde. Han leder interna poängligan och har hittills gjort 12 + 12 vilket är otroligt bra. + 10 i +/- statistiken är även det klart godkänt. Sjögren har blivit en publikfavorit i Skövde och fortsätter hans utvecklig är det inte en allt för vild gissning att han kommer att få prova på spel i en högre liga i framtiden. Betyget kan inte bli annat än  : Succé!


Alexander Sundqvist (Skövde)

En skicklig center med bra spelsinne som har gjort precis vad man kan förvänta sig av honom. Snittar i stort sett 1p per match och har den här säsongen gjort 21p på 20 matcher vilket är i linje med vad Sundqvist har gjort de senaste säsongerna. Skövdes lagkapten ligger trea i den interna poängligan och de flesta poängen är assist. Betyget blir klart godkänd.


Kim Nässlin Eidenert (Tranås)

 Poängkungen från Östersund har på 18 matcher skramlat ihop 14 poäng i Tranås. Det måste ses som helt ok med tanke på seriebytet. Det är skillnad mellan B och E serien. Kim ryktades ju vara på gång till Nyköping redan under allettan i fjol, något som Nyköping sa sig inte känna till. Betyget blir ändå ok.

Chris Nybeck (Nybro)

En grovjobbare och definitivt ingen målskytt. Han har på 20 matcher i Nybro svarat för 5 poäng vilket vittnar om detta. Ett rykte placerade honom och Viktor Gibbs Sjödin i NH efter att dessa båda herrar inte fått förlängt hos Söderström i Oskarshamn. Jag antar att Nybro värvade honom som en rollspelare och med sina -5 i +/- statistiken kan jag inte ge honom ok i bedömningen.

Viktor Gibbs Sjödin (KRIF)
Hamnade i Kallinge/Ronneby som Nyköping var ytterst nära att slå ut i playoff förra säsongen. Laget har gått som tåget i år men Sjödin har inte imponerat. -1 i statistiken och 10 assist har han mäktat med, trots spel i första och andra linan i ett lag som har +56 i målskillnad. Kan inte ens vara nära ett ok i betyg.  

11 kommentarer:

 1. Intressant, Skövde spelarna är väl där man hade kunnat hämta något. Å andra sidan så hade väl Sundqvist (och Jensen) lite svåra krav att förhålla sig till. Lösa rykten men så har snacket gått.

  Annars har ju NH:s silly varit klockren, den enda missen var väl Joni, som förvisso är en bra spelare jag gärna ser i laget. Viktig kugge men den där spetsen har det ju inte blivit och tyvärr inte mycket som pekar på det.

  /G

  SvaraRadera
 2. Håller med dig G. Om man bortser från "rykten" som säger att Håkanssons comeback ev skulle bli verklighet så undrar jag hur NH tänker med ev nyförvärv till laget under juluppehållet. Kanske bloggarn kan kolla med Johansson kring detta? En eller två spetsspelare skulle tillföra en nivå extra till laget. Plus att man inte skulle vara lika känsliga med ev skador på nyckelspelare, läs Bröms, Crippa, Mozart, Bjuhr osv. Dock är jag tveksam till att ekonimin tillåter några större utsvävningar.

  De flesta spelare har ju i sitt kontrakt att man kan lämna till ett lag i en högre serie, räknas allettan som en högre serie än fortsättningsserien? Hur funkar det? Någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut en fråga som jag tänker ta upp med Fredda när jag intervjuar honom efter serieavslutningen. Fyll gärna på med fler saker jag borde fråga honom om.

   Radera
  2. 1. Kan du inte fråga rätt ut om han har haft kontakt med någon av dom gamla rävarna (Lillen, Håkansson mfl) om det kan tänkas bli någon come back?

   2. Hur är läget med Linus Kjell? Fortfarande skadad, aktuell?

   3. Framåt ser det bra ut men så fort våra bärande backar är skadade så blir det asplöv i laget :( vad säger Freddan om han fick förstärka med 1-2 spelare skulle det bli backar,forwards eller centrar?

   4. ekonomin såklart, går det som planerat i budget i år eller hade dom budgeterat för mer publik etc. Vore kul och veta vilket lag som är dyrast förra årets upplaga eller årets (lönemässigt alltså).

   Radera
 3. Fråga fyra "ska" vara besvarad med att den är billigare. Det var iofs. innan laget spikades. Linus Kjell är en mycket intressant fråga.

  Man kan ställa sig frågan om alla frågor bör ställas till Freddan eller Moström. Kanske en vända med Freddan kring laget och en med Moström kring organisation/förening

  /G

  SvaraRadera
 4. Precis Gustaf. Har för mig att spelarbudgeten var 30% lägre den här säsongen jämfört med förra, som i sin tur var 30% lägre än säsongen innan dess. Det är ju som du skriver egentligen en fråga för styrelsen eller Roger som sagt.

  SvaraRadera
 5. Vem av dessa sa klubben nej till? Hur var det med Pajen Persson, han var på tapeten också och där hoppas jag att det var klubben som sa nej. Finns det pengar till nyförvärv eftersom man redan tagit hit Gunnarsson.

  SvaraRadera
 6. Tack för ett bra och intressant inlägg; hade ju glömt bort alla Silly-rykten.

  SvaraRadera
 7. Kom på att du hade hört från nån bra källa i Björklöven att Joni Lindlöf var en bättre värvning än Waldehagen?!
  Känns inte riktigt så efter vad man sätt Joni prestera i NH-tröjan och om man kollar Waldehagens statestik i Piteå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det första så är ju uppgiften baserad på vad de olika spelarna prestedade i Björklöven.

   Men jag förstår precis vad du menar. Och det är ju det som är faran med statistik bedömningar. Jonis statistik imponerar ju inte precis om man enbart tittar på poängproduktionen. Men det defensiva och fysiska spelet ser man inte på ep på ett rättvist sätt. Detsamma gäller ju självklart samtliga på listan övanför. Därav ville jag klargöra att sammanställningen enbart baserat sig på en granskning gjord på Eliteprospects.com

   Sen hade jag också självklart sett att Joni levererade mer poäng (vilket han säkert kommer göra) men inte på bekostnad av det fysiska och defensiva spelet han besitter.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.